Duiken - Outback
Door: Sven Zeegers
Blijf op de hoogte en volg Sven
19 September 2009 | Australië, Cairns
Mijn eerste 10 dagen in Australie zitten erop. Ik heb de eerste 4 dagen doorgebracht in het hostel om een beetje uit te rusten en Cairns te bekijken. De eerste dag zijn we met een groep van 15 nederlanders naar een eettent geweest genaamd ( woolshed), hier kun je met een bonnetje eten halen en als je wilt upgraden. Dus voor 5 dollar had ik een prima maaltijd. De eerste avond ben ik maar vroeg mijn bed ingedoken, aangezien ik maar 2,5 uur had geslapen in totaal in 3 dagen.
De laatste dag voordat ik begohn met de duikcursus heb ik samen met 4 anderen de botanic gardens bezocht. Hier kon je allemaal bijzonders planten zien.....leuk. Ook hebben we hier een heuvel beklommen waar we uitkeken op de zee en Cairns.
In de 4 dagen dat ik in het hostel was, heb ik zoveel verschillende mensen ontmoet. Vooral veel duitsers en een groep Nederlanders. Echt super gezellig gehad.
14 september begon de duikcursus. Om 8 uur sochtens werden we door een busje opgepikt en naar een trainingsschool gereden, waar we eerst 3 uur langs theorie kregen (video en uitleg over duikbenodigheden). Om later in Australie te kunnen snorkelen heb ik een duikbril en snorkel gekocht. De 3e dag van de cursus vertrokken we om 6 uur sochtens naar de boot om vervolgens 3,5 uur naar het reef te varen. Ik was vergeten een pilletje voor op de boot in te nemen en heb daardoor flink moeten overgeven....stom. De 2e dag op het rif waren we in de middag allemaal gecertificeerd om samen met iemand anders alleen te kunnen duiken. De duiken vond ik zelf erg spannend; gebruikte meer lucht dan de andere onder water, erg vervelend. Maar het duiken zelf was erg bijzonder om te doen. Echt een hele belevenis.
Op de 3e dag hebben we nog 3 keer gedoken. Begon met een ochtenduik om half 7. Vervolgens zijn we s' middags teruggekeerd naar Cairns. De volgende ben ik samen met 3 anderen (Ier, Duitser en een Nederlanden) vertrokken naar de Outback. Om 5 dagen in Alice Springs door te brengen.
Zo, ik hoop dat iets meer gedetaileerde informatie is. Foto's komen eraan.
19 September 2009 - 00:06
Anita :
haha lekker kort en krachtig verhaal Sven!
Maar klinkt leuk allemaal, veel plezier in de outback! Ik ben inmiddels echt aan het aftellen! groetjes -
21 September 2009 - 08:59
Michiel:
Ha Sven,
klinkt allemaal top!
Die reis door de outback is vast erg gaaf. Goed om te horen hoe het daar met je gaat. Blijf ons op de hoogte houden :D -
21 September 2009 - 12:04
Tjark:
Klinkt goed! mis toch een onderdeel in het verhaal Sven.....de Australische vrouw...hoe zit dat nou?:P -
21 September 2009 - 14:16
Fam Zeegers Uit Uden:
ha die neef! dat klinkt allemaal goed en avontuurlijk! geniet ervan in de outback, zal wel even duren voordat je daar weer een pc met internet hebt gevonden!
we zijn benieuwd naar de rest van je verhalen!
groetjes familie zeegers uit uden -
21 September 2009 - 15:12
Marijn :
Kijk eens aan! hij is aangekomen haha. Goed bezig!
Klinkt goed tot zo ver, en ik zei toch dat je genoeg mensen ging ontmoeten ;)
Gr. Tinusss -
26 September 2009 - 09:54
Jacq.:
Heej Sven!
Klinkt alvast goed... :-D Had eigenlijk ook niet anders verwacht...
Heel veel plezier verder! Geniet ervan!
xj -
26 September 2009 - 18:13
Albert:
Svennieboy!!
hoelang heb je al niet geslapen? En hoe keken ze in Hongkong op tegen zo'n lang end?
Dus je gaat nu naar midden-australië, dat zal me een reisje zijn.. In Nederland zijn we erg benieuwd naar de australische vrouw zoals Tjark al aangaf. Laat van je horen!!
greetz