Wwoofen voor de 3e keer rond Melbourne

Door: Sven Zeegers

Blijf op de hoogte en volg Sven

29 Januari 2010 | Australië, Mornington

Dag dag......

Een week voordat ik aan het werk ben gegaan, heb ik nog even gewoofd. Op twee uurtjes rijden van Melbourne, heb ik een vrouw geholpen met dingetjes op de computer. Op zich was dit niet zo'n groot probleem, alleen was mijn wwoof-host 2 van de 4 dagen op pad. Aangezien ik haar moest helpen met Powerpoint en na 2 dagen bleek dat ze net had uitgevonden hoe de muis werkte. Heb ik niet enorm veel kunnen helpen.

26 januari is "Australian Day". Dit hebben we dan ook gevierd.....met natuurlijk weer een barbeque. Een van haar zoon's kwam langs en bracht gelukkig wat koude jongens mee..heerlijk biertje. Deze dag heb ik naast een uurtje wat gedaan te hebben ook erg weinig uitgevoerd.

De laatste twee dagen heb ik nog wat op de computer gerommeld, in de tuin onkruid gewied en planten water gegeven. De rest van de tijd was ik eigenlijk drukker met googlen op de laptop.

Op ongeveer 25 min lopen, stond ik op het strand. Ook hier weer een super mooi uitzicht. In deze wijk dat hier aan het strand grenst, staan vrij grote huizen. Verschillende mensen hebben dan ook een eigen stranthut > zie foto, die later komt. Deze stranthutjes, te vergelijken met een gemiddeld tot wat groter tuinhuisje mag dan gerust 150.000 dollar kosten.

Twee van de vier dagen heb ik nog een paar uurtjes aan het strand gelegen met ene boekje en mp3-speler.

Mijn wwoof-host heeft eigen bedrijfje met een business-partner, wie tig jaren geleden voor een jaar in Nederland is geweest. Hij kende ook nog wel een aantal woordjes, dus dat was wel leuk om mee te maken. Samen met deze man, zijn we naar een uitkijkpunt gereden. Hier hadden we uitzicht op de bay van Melbourne. Toen de lichten van de huizen aangingen leek het net een landingsbaan van een vliegveld. Ook hier zijn natuurlijk kiekjes van gemaakt.

Op de 29e ben ik weer vertrokken naar Melbourne, om hier nog nachtje door te brengen voordat ik naar Venus Bay vertrok om te gaan werken. Hier kwam ik heel toevallig nog twee fransen tegen die ik had ontmoet in Byron bay tijdens het wwoofen. Af en toe is Australie dan toch nog een klein land.

• 13 Februari 2010 - 16:10

Albert:

Joo Svennie!

Zo te lezen heb je het goed naar je zin, goed om te horen! Wat voor werk doe je nu precies en ik ben benieuwd om je wilde stap-verhalen te horen!

laters

• 15 Februari 2010 - 12:00

Jaël:

Heee neeffie
    Hoe is het daar in het verre australie?
    Ik had verwacht dat je nu ergens languit op het strand ligt maar waar je nu zit is het niet zown best weer of wel? Hoe is je reis geweest tot nu toe? Ik had echt geen idee van jouw waarbennjij.nu totdat je vader ermee kwam afgelopen kerst (ben ik alsnog laat met me bericht), jammer dat je er niet bij was! het was best gezellig met de fam uit engeland enzo:) Ik hoop dat je het naar je zin hebt, je bent al best een tijdje weg zeg.. maar de tijd vliegt heh!
    Veel plezier nog en ik zal de komende tijd wat vaker hierop kijken;)

liefs