Byron Bay - Relaxen en werk zoeken

Door: Sven Zeegers

Blijf op de hoogte en volg Sven

27 November 2009 | Australië, Byron Bay

Na een dikke week, maar weer eens een reisverslag!!!

Inmiddels verblijf ik alweer een dikke week in Byron Bay, na een week Brisbane en een dagje surfers paradise.

18-nov
Vanaf Brisbane ben ik naar Surfers Paradise gegaan. Hier heb ik 1 nachtje geslapen en ene kroegentocht gelopen, met tig andere backpackers. Dit was op zich wel leuk, maar om nu in elke pub ongeveer dezelfde muziek te horen, wordt je er gauw flauw van. Af en toe had ik het idee dat ik gewoon in Groningen in de bar/discotheek stond. Maar heb hier wel gezellig dagje gehad, 4 gasten uit Noorwegen ontmoet, waar ik de hele avond beetje mee heb gedronken.

19-27- nov
De volgende dag ben ik met de bus vertrokken naar Byron Bay. Dit is een surfstadje met een hele relaxte sfeer. Iedereen is hier een beetje aan het chillen en s'avonds aan het uit gaan. Beetje dure week ook!!!....terwijl ik voor werk aan het zoeken ben....

Overdag zie je hier mensen met een skateboard over straat, of een surfboard in de hand en naar het strand. Het is een stad met hippies, die hier vooral komen om te chillen. S'avonds zijn er verschillende bandjes die op de straat optreden. Erg leuk en gezellig om te zien.

De eerste avond ben ik een groepje van 5 nederlanders tegengekomen in het hostel, waarmee we naar een eettentje zijn gegaan; genaamd "chickies en monkeys". Zo fout als het klinkts, zo fouts als het is. Het voordeel: voor 5 dollar een maaltijd! Hier ben ik eigenlijk elke dag heen gegaan, to easy!

Aangezien het strand ongeveer 30 sec. lopen was van het hostel, heb ik hier aardig wat uurtjes gespendeerd. Beetje relaxen en af en toe geprobeerd te surfen....moet toch maar een extra les volgen. Met bodyboarden had ik meer succes.

Naast de nederlanders ben ik nog een dude uit england tegenkomen, waarmee ik ongeveer elke avond wel een biertje heb gedronken. Later heeft zich daar ook nog een duitser..jajaja, enorm veel heb je ze hier, aan toegevoegd. Hiermee heb ik de laatste dagen s'avonds een beetje tijd mee gespendeerd. Super gezellig.

In Byron bay, ben ik een keer vroeg opgestaan; 4:10 om de zonsopgang te zien. Moest hier eerst nog een klein uurtje voor lopen. Helaas was er wat bewolking, alleen kwam de zon daar later nog wel goed doorheen. Dit was op het meest oosterlijke punt van Australie!

Een paar dagen geleden hebben de "wailers" van Bob Marley nog opgetreden in Byron Bay. Achteraf wisten we ervan, maar zijn helaas vergeten om hier kaartjes voor te kopen. Gelukkig kon je buiten de muziek ook prima horen.

Op het moment druk aan het zoeken voor werk. Maar ga waarschijnlijk morgen verkassen naar het zuiden, zodat ik over een dag of 2 in Sydney aankom.

Nou, over een weekje een nieuw verslagje.

Sven

• 27 November 2009 - 09:04

Michiel:

Ha Sven,

Leuk om weer eens wat van je te lezen! Blijf ons op de hoogte houden.

• 30 November 2009 - 21:50

Lydia:

hoi sven, leuk om je verhalen te lezen. En mooie foto's. Heb je nu al werk? Je zult wel niet de enige zijn die daar werk zoekt, maar misschien kun je nog als acrobaat aan de slag: je staat al vaak op je handen...