Whitsundays
Door: Sven Zeegers
Blijf op de hoogte en volg Sven
10 Oktober 2009 | Australië, Sydney
Ik ben gister aangekomen in Arlie Beach. De afgelopen dagen ben ik van Cairns naar Townsville (Magnetic Island) gereist. Daar ben ik 2 nachten geweest. Hier heb ik een beetje gerelaxt en een wandeling gemaakt op het eiland met super toffe lookouts. Vrijdagochtend heb ik de bus gepakt naar Arlie Beach.
Arlie Beach is een klein havenstadje. Allemaal mooie zeilboten en veel pubs, perfect dus:D Vanmiddag om 4 uur, 7 uur nederlandse tijd, ga ik zeilen naar de Whit Sundays. Het is een trip van 2 dagen en 2 nachten. Dit zijn hele mooie eilanden met supermooie witte stranden en helderblauwe zee.
Woensdagavond ga ik samen met een andere nederlander weer verder naar beneden.
Ik ben inmiddels al weer veel verder dan Arlie Beach, maar nog geen tijd gehad om mijn reisverslag van de whitsundays af te maken.
De zeiltrip was geslaagd, allowel we eigenlijk alleen de eerste dag voor een lange tijd hebben gezeild. S'avonds hebben we een beetje op het dek rondgehangen en alcholische versnapperingen weggetikt. De volgende morgen moesten we er vroeg af, namelijk om half 7. Gelukkig was er voor mij zelf een ruime plek in de boot aanwezig en heb ik goed kunnen pitten.
Tegen de klok van 11 uur kwamen aan de achterkand van whitheaven beach aan, waar we met een klein motorbootje naar de achterkant van whitheaven beach zijn gevaren. Vanaf daar zijn we eerst naar de lookout gelopen (zie foto's) en het strand. Ik wist ongeveer wat ik kon verwachten, maar werd als ware een beetje verblind van de super witte stranden en helder blauw water, echt ongeloofelijk. Had nog nooit eerder zo iets gezien. Na de lookout hebben we 2 uurtjes gespendeerd op het strand en vervolgens zijn we verder gaan zeilen (eigenlijk alleen de motor gebruikt) om s'middags te duiken.
Helaas heb ik de duik na 5 min af moeten blazen omdat ik teveel pijn in mijn oren kreeg. Dat was balen, maar het zicht onder water bleek niet zo goed te zijn als op het great barrier reef. S' avonds hebben we nog een hele mooie zonsondergang mee kunnen maken; geslaagde dag dus.
De laatste dag heb ik samen met een paar anderen 1,5 uur gesnorkelt en een beetje op het strand gelegen en vervolgens zijn we weer terug gezeild naar Arlie Beach.
Zo, dit was ongeveer mijn verhaal van de whitsundays.
Groeten Sven
12 Oktober 2009 - 15:22
Fam Zeegers Uit Uden:
ZO gaat ie goed! volgensmij ben je op en top en het genieten! Ga zo door! over 10 dagen vertrek ik (anneke) naar Nepal! mijn kun je volgen op annekez.waarbenjij.nu!
genietze! -
14 Oktober 2009 - 21:50
Leo:
Dude nou is het wel mooi geweest, kom naar huis.
Witte stranden, mooie lookouts, het is hier regen en 12 graden.... :(