Blue Mountains

Door: Sven Zeegers

Blijf op de hoogte en volg Sven

05 December 2009 | Australië, Katoomba

5 dec.
De volgende morgen ben ik per trein vertrokken vanaf Sydney Central naar Katoomba (Blue Mountains). Katoomba ligt op 100 km vanaf Sydney en midden in de “Blue Mountains” national park. De trein deed er in total 2 uur over om Katoomba te bereiken. In Katoomba moest ik 10 min lopen om mijn hostel “nr 13” te bereiken.
Eenmaal aangekomen, bleek ik een 4 persoon kamer voor mezelf te hebben. En dit voor 3 nachten lang. Dikke prima.

Na een lunch, ben ik als eerste naar het touristische “The 3 sisters” gelopen. Hier een paar foto’s geschoten en vervolgens een wandeltocht begonnen van ongeveer 3 uurtjes. De trappen waar ik langs moest was voor de heenweg geen probleem........namelijk omlaag.....maar aan het eind mocht ik ook weer omhoog en het was vrij steill....Gelukkig gehaald. De uitzichten die je hier hebt zijn erg gaaf. Sommige heuvel die je in de verte ziet, zijn ongeveer 20-30 km ver weg. Erg gaaf.
Bijna bij de trappen aangekomen om weer omhoog te gaan, kwam ik nog een paar kleine en wat grotere watervallen tegen, midden in de bossen; super.
Aan het eind van de rit kwam ik een paar andere backpackers tegen, waar ik s’avonds mee heb gekookt en in hostel heb gezeten. De volgende dag heb ik met hun afgesproken om in Katoomba nog een paar andere tracks te lopen.

6 Dec.
Samen met de duitse backpackers in de ochtend een track gelopen. Op deze track waren een paar super mooie uitzichtpunten om wat mooie foto’s te maken. Na 2 uur lopen, hebben we samen even wat gegeten en ben ik s’ middags zelf verder gegaan om nog wat andere plekken in Katoomba te bekijken, waar de duitse backpackers al waren geweest. Hier kwam ik na 20 min met trappen naar beneden, bij een vrij groote waterval uit. Deze bestond uit 3 delen, waar ik er maar 2 van kon zien.
Hier kon je voor de waterval staan en vervolgens in de valley van de Blue Mountains kijken.

7 Dec.
Vandaag ben ik begonnen aan mijn laatste wandeltocht in de Blue Mountains in een plaatsje genaamd: Wentworth Valls. In total iets van 3 uur rondgelopen. Hier kon ik een waterval van 300 meter hoog spotten. Helaas heb ik het niet in een geheel kunnen zien. Daarnaast waren er nog een aantal wat kleinere watervallen. Na 3 dagen gelopen te hebben, was ik er ook helemaal klaar mee, qua lopen dan!!!

8 Dec.
S’ ochtens vroeg de trein terug gepakt naar Sydney om vervolgens naar het vliegveld te gaan. Vanaf Sydney ben ik naar Adelaide gevlogen. Hier verblijf ik voor een dike week bij vrienden van mijn ouders.
Eenmaal aangekomen bij de incheck balie, bleek mijn backpack inmiddels al 24 kg te wegen.....oeps. Ik wist dat ie vrij zwaar was, maar dit had ik niet geschat. Toch maar besloten om wat baggage achter te laten. Ik heb mijn badlaken weggegooid......nee jongens uit Gronigen, Ik heb maar 2 handdoeken bij me.

Verder nog maar een informatiefolder weggedaan en wat boeken in mijn kleine backpack gedaan. Toen was de tas al een stuk lichter; 20.5. Ik hoefde gelukkig niets bij te betalen. Aangezien ik op tijd op het vliegveld was heb ik nog maar even van een bakje koffie genoten en vervolgens naar het vliegtuig gegaan. De vlucht duurde maar 1,5 uur. Goed te doen dus.

• 17 December 2009 - 10:14

Michiel:

Ha Sven,

Supermooie foto's joh. Ziet er gaaf uit daar. Leuk om te zien wat je allemaal aan het uitvoeren bent aan de andere kant van de wereld.

• 18 December 2009 - 15:06

Tjark:

Jo aboriginal,
    Hele vette foto's, die blue mountains lijkt mij ook wel wat:D

viel spas, Tjark

• 20 December 2009 - 07:27

Hieke:

Heej Sven,

Mooie foto's van de Blue Mountains! Waar ga jij Oud&Nieuw vieren??

Groetjes Hieke