Brisbane - werk zoeken - wwoofen - stad verkennen

Door: Sven Zeegers

Blijf op de hoogte en volg Sven

14 November 2009 | Australië, Brisbane

Inmiddels alweer meer dan een week in Brisbane en omgeving.

3 november aangekomen in Brisbame:

De eerste dagen ben ik bezig geweest om wat dingetjes te regelen, zoals een medicare card, postvakje en zorgen dat ik de juiste documenten/formulieren heb om mijn tax file nummer (tfn) aan te vragen. Bleek dat ik een belangrijk document uit Nederland was vergeten mee te nemen. Niet wetende dat ik het nodig had om mijn tfn aan te vragen. Dus dat moest eerst opgestuurd worden. Aangezien ik nog steeds niet helemaal fit was, ben ik maar even naar de docter gegaan en heb ik een antibiotaca kuur meegekregen. Mooi......zeg maar!!!! De eerste 2 dagen vet vroeg naar mijn bed gegaan, 9 uur. Om maar een beetje uit te rusten. Na een aantal dagen rondslenteren door het centrum van brisbane, ligggen aan de lacoon (buiten zwembad), cruise door de haven en s' avonds eten op het dak ben ik op zoek gegaan naar een wwoof plaats.Dit is een paar uur werken voor accomodatie en eten. Dit heb ik gedaan op 30 min rijden met de bus vanaf Brisbane, bij een vrouw thuis.

De voordat ik ging wwoofen ben ik verkast naar een ander hostel, aangezien het eerste hostel niet echt gezellig......veel te groot. 5 verdiepingen, met op elke verdieping iets van 40 kamers voor 8 personen. De keuken van dit hostel was in verhouding niet gebaseerd op zoveel mensen. De eerste avond was het wachten wanneer er eindelijk een pannen klaar waren om mijn eten te maken.

Van 9 november tot 12 november heb ik 4 nachten op de wwoof-plaats geslapen en een beetje mee geholpen in de tuin, zoals grasmaaien, onkruid wieden, tuinafval opruimen.....niet heel bijzonder. Op de 2e dag vroeg de wwoof-vrouw, of ik ergens anders in de straat misschien voor geld wilde werken. Ik dacht....geld kan ik wel gebruiken....waarom ook niet.

Uiteindelijk was het werk in 2 uur geklaard, maar toch weer goed voor 32 dollar. Bij deze vrouw in huis wonen ook nog 2 andere gasten, die daar een kamer huren. Dat was wel gezellig en leuk om weer wat locals te ontmoeten. Met een van deze gasten ben ik naar "Thats is it" van Micheal Jackson geweest. Dit was echt tof!!! Biscoop kost in Australie ook niet mega veel, voor 7 dollar heb je al ene kaartje.

13 november - terug in Brisbane:

Weer aangekomen in het hostel waarvandaan ik vertrokken was naar mijn wwoof-plaats. Vanaf het dak kijk je een beetje op zijkant van de skyline van Brisbane uit. Ik kwam gelijk weer een paar mensen tegen (schotland) van 5 dagen geleden. Begonnen ze direct weer over mijn lengte te praten, wat trouwens nogal vele gebeurd hier.....word er soms gek van. Kan er misschien nu mee beginnen om er geld voor te vragen hahahah:D

S' avonds ben ik met een groepje van 7 mensen naar "2012" geweest. De film heeft een beetje raakvlakken met "The day after tommorow". Dit was ook wel een leuke film.

14 november:

Het word maar eens tijd om iets intensiever achter werk aan te gaan, om de komende maanden te overbrugge. Het is alleen lastig om werk voor bepaalde tijd (4 weken) te vinden. Misschien dat ik een baantje kan bemachtigen in pub, 1 min lopen van het hostel. Anders word het misschien fruitplukken, waar ik een beetje tegen op kijk als ik de verhalen heb gehoord.

Als ik binnen een paar dagen geen werk vind, ga ik verkassen naar surfers paradise.

Nou, zo heb ik wel weer genoeg verteld eerst.

De groeten.

• 14 November 2009 - 15:25

Maja:

Hee buurjongetje,

Super wat je allemaal doet en meemaakt.
    Leuk om te lezen ook, je schrijft het leuk beeldend.
    Grappig dat ze daar ook al over je lengte ouwehoeren.
    Hee pas goed op jezelf, dikke kus, en geniet, Maja

• 16 November 2009 - 18:49

Tjark:

Ha Svennieboy,

Tja die lengte...daar zal je mee moeten leven. maar dat is toch juist handig bij het plukken van fruit. Jij kan bij de bovenste bananen in de bananenboom, waar anders niemand bij kan komen! Tip: zonnehoedje tijdens plukken opzetten!

• 19 November 2009 - 14:06

Jan (bron Po):

Hee die Sven,

Super zeg je verhaal. Ik had het al een tijdje niet gelezen en nu in 1 keer je hele verslag. Gave dingen maak je mee! Enne ik kan als geen ander weten al dat geneuzel of lengte haha.
    Lig je op schema qua reis? Of kom je nu op 1 januari aan in Sidney haha. Succes verder met je reis en reisverslag. Ik lees het wel weer.
    groetjes van je 2.06 m lange ex-collega...

• 22 November 2009 - 15:08

Sheila Hopma:

Fiona says you may be coming to New Zealand when we are there? Do you have any dates? If you would like to join us for Christmas in Raglan we have the address of our campsite for the nights of 24th, 25th December.
    sheilahopma@gmail.com

• 26 November 2009 - 16:01

Joost:

Ha Sven,

Dat ziet er allemaal bere gezellig uit!! Hopelijk lukt het werk zoeken een beetje. Maak er nog een mooie tijd van tot over 186 dagen

Groeten Joost

• 26 November 2009 - 18:29

Roelof:

Eey Sven,

Je vermaakt je dus nog altijd prima! Mooiiii :)
    Veel plezier nog! Geniet ervan! :)