Sydney

Door: Sven Zeegers

Blijf op de hoogte en volg Sven

02 December 2009 | Australië, Sydney

Aangekomen in de grootste stad van Australie!!

Na 12en kwam ik aan met de bus in Sydney. Gelukkig zijn de recepties van hosteld hier 24 uur per dag open en kon ik inchecken in mijn kamer.

In de kamer, waar ik 3 nachten heb overnacht was het 1 dikke puinhoop. Kon nog net ergens mijn overbepakte backpack neerzetten. Inmiddels was het al tegen 1en en ben ik snel mijn bed ingedoken. De volgende morgen werk ik alweer snel wakker van het verkeer in sydney en politiewagens die er rond reden.

3 dec.
Na een ontbijtje ben ik naar de Sydney "Opera House" en "Harbour" bridge gelopen. Het was leuk om te zien, maar niet echt super bijzonder. Wel is het een enorm gebouw!! Wat ik wel speciaal vond, is dat het dak van het gebouw bestaan uit allemaal kleine witte tegeltjes!!

Na het opera house, ben ik door de botanic gardens terug gelopen naar het hostel. Onderweg was een promotieteam bezig om “vodka zero” te promoten. Wat ze promoten is dat je van vodka zero geen kater krijgt......dat is altijd nog maar afwachten. Ook gaven ze petten weg en aangezien ik mijn Australische hoed was vergeten mee te nemen vanuit “Port Mcquire” kon ik deze pet aardig goed gebruiken.
Aan het eind van de middag ben ik naar de “Darling Harbour gelopen. Waar iedereen een beetje aan het water aan het relaxen was. In de haven lag nog een onderzeeer en een marineship. Ook was ere en reuzenwat te bewonderen. Nouja, zie foto’s van de darling harbour.
S’ avonds heb ik samen met een jongens uit Israel, die ik in Byron bay heb leren kennen, gegeten in het hostel. Toch wel zo gezellig om met andere backpackers eten te maken. Wat later op de avond zijn we naar hotel/kroeg op de hoek gegaan, om een biertje te nuttigen. Er was een live optreden van band bestaande uit 2 leden. Dit was zeker leuk om naar te kijken.

4 dec.
S’ochtens ben ik eerst op zoek gegaan naar een extra memory card voor mijn Camera. Aangezien de DVD, waar ik foto’s op had gebrand het niet goed deed. Dit vetrouwde ik niet, dus heb ik maar een externe portable harde schijf gekocht. Beetje jammer.....want had er thuis wel een. Eindelijk foto’s goed opgeslagen, ben ik s’middags naar het mooiste strand van Sydney gegaan; Bondi Beach.
Hier heb ik samen met een paar mensen vanuit “Switzerland”, die ik in de bus had ontmoet, een beetje mee rond gehangen. Het bleek achteraf toch aardig fris te zijn en het was niet super relaxt weer om de hele middag te blijven hangen.
Eenmaal terug in Sydney central, heb ik samen met de gasten uit Switzerland eten gekocht, om savond wat in elkaar te breien. Hadden we een tijd afgesproken in het hostel, om elkaar te onmoeten, heb ik ze niet meer gezien (zeker 1 uur beetje rondgelopen)_ Waarschijnlijk misgelopen en niet op dezelfde tijd daar gestaan.

Toen maar besloten om naar een 10 dollar buffet restaurant te gaan. Hier ben ik samen met de israeller heen geweest. Dit was echt super goed eten en je kon je bord dus een paar keer keer volscheppen........dit heb ik dan ook zeker gedaan. Aangezien ik nog een voordeelvoucher had, betaalde ik maar 9 dollar voor de maaltijd en een biertje....primaa.
Tegen een uur of 9 in de avond zijn we naar de “Harbour Bridge” gelopen om wat foto’s van de stad en de Sydney operahouse bij nacht te maken. Al zeg ik het zelf.....aardig goed gelukt de foto’s.

• 14 December 2009 - 21:59

Lydia:

Crocodile Dundee op het strand, zie ik. Mooie foto van Sydney bij night, mate!
    Ben benieuwd waar je nu weer heen gaat.

• 15 December 2009 - 23:44

Leo:

Dude, wasssup. Alles onder controle.
    Waar hang je nu uit, je laatste update is alweer 2 week oud.

• 18 December 2009 - 15:10

Tjark:

Die foto met dat kleine meisje........LOL:D

iph

• 30 December 2009 - 16:22

Marijn :

dat is nog een een iphtje sven! goed bezig! haha